План побудови стрункого тіла з КЛК

Більшість з нас знають, що для стрункої фігури необхідні фізична активність, здорова їжа, невеликі порції їжі, чиста вода та повноцінний сон. Але небагатьом відомо, що, при дотриманні всіх цих умов, «виліпити» тіло з красивими рельєфами допоможе особливий жир – кон’югована лінолева кислота або КЛК.

Корисні властивості КЛК
У 1979 році група дослідників з університету Вісконсін-Медісон на чолі з Майклом Паріза виявили, що в екстракті м’яса міститься певна сполука з потужними протираковими властивостями. Про це йшлося в липневому журналі «Cancer Letters».
Через 8 років, у 1987 році Майкл Паріза виділив цю сполуку та назвав кон’югованою лінолевою кислотою.
У 2000 році журнал «Journal of Nutrition» опублікував статтю, що привернула увагу вчених, дієтологів та спортсменів: була виявлена ще одна цінна властивість КЛКпозитивно впливати на композицію тіла, тобто на співвідношення жиру та м’язів в організмі.

КЛК – натуральна сполука, але рідкісна
Кон’югована лінолева кислота належить до класу поліненасичених жирних кислот класу Омега-6 і за хімічною формулою дуже нагадує лінолеву кислоту, але, в той же час, відрізняється від неї своїм впливом на організм.
Незважаючи на те, що КЛК є природним продуктом, сучасній людині знайти її не так і просто, оскільки міститься вона в м’ясі та молоці корів, овець і кіз, яких випасають виключно на трав’яних пасовищах, тобто в максимально природних умовах. Для порівняння: вміст КЛК у молоці та м’ясі «травоїдних» тварин на 300 – 500 % більше, ніж у молоці та м’ясі тварин, вигодуваних зерном та кормами. Найбільше КЛК у м’ясі кенгуру. З рослинних джерелсафлорова олія.
В людському організмі КЛК утворюється в дуже незначних кількостях, і лише за умови наявності здорової мікрофлори кишківника. Враховуючи пристрасть переважної більшості людей до солодощів, кондитерських виробів та часті лікування антибіотиками, проблема порушень балансу кишкової мікрофлори є дуже актуальною.

Як співвідношення м’язів та жиру впливає на метаболізм
Кожному з нас притаманний певний рівень обміну речовин, швидкість якого залежить від багатьох факторів, серед яких і співвідношення жиру та м’язів в організмі.
Відомо, що тіла людей з однаковою масою тіла можуть містити м’язи та жир у різних співвідношеннях. Уявімо собі двох жінок 35 років з однаковою вагою63 кг: в організмі першої міститься 36 % жиру та 22 % м’язів, другої15 % жиру та 33% м’язів. В першої жінки метаболізм сповільнений, оскільки організм, за умови дефіциту м’язевої маси, потребує мало енергії (у вигляді калорій), у другої - швидкий, адже м’язи «споживають» багато енергії. На однакову калорійність їжі організми цих жінок реагуватимуть по-різному: перша буде поступово набирати зайві кілограми, оскільки надлишок калорій у вигляді жиру відкладатиметься у «запаси», друга - залишатиметься стрункою, тому що високий вміст м’язів «спалюватиме» жир.

Як «моделювати» красиве тіло
Привести до норми сповільнений метаболізм, нормалізувати масу тіла та «змоделювати» красиве тіло можна, щодня займаючись фізичними вправами - як, аеробними (прискорена ходьба, біг, танці, фітнес, плавання), так і силовими (присідання, віджимання, вправи з гантелями та тренажерами), а також – включивши до свого раціону КЛК.

Як КЛК допомагає схуднути
Кон’югована ліноленова кислота допомагає відчутно зменшити жирові відкладення, особливо в області живота, та зміцнити м’язи. Механізм дії КЛК наступний: вона пригнічує транспорт жирів із крові в жирові клітини (тобто в них не відкладається жир) та посилює розпад накопиченого жиру в жирових клітинах, і, таким чином, сприяє досягненню нормального співвідношення жиру, та м’язів в організмі, а, отже, і красивому тілу. Як сказав доктор Майкл Паріза: «КЛК не зменшує розміри жирових клітин, але перешкоджає їх збільшенню».
У 2003 році в журналі «European Journal of Clinical Nutrition» були опубліковані дані про те, що КЛК пригнічує відчуття голоду.

КЛК – це не лише красиве, але й здорове тіло
Роль КЛК на цьому не закінчується: вона є сильним антиоксидантом, що зміцнює опірність організму, захищає клітини від передчасного старіння та запальних процесів, запобігає появі нових жирових відкладень (ефект зберігається протягом 8 тижнів після прийому), сприяє профілактиці цукрового діабету 2 типу, та атеросклерозу (нормалізує холестериновий обмін), покращує самопочуття.
У 2014 журнал «Nutrition» повідомив, що суміш КЛК та риб’ячого жиру (Омега-3 жирів) покращує стан мікрофлори кишківника та прискорює процес загоєння запальних процесів.

Правила вживання дієтичної добавки NUTRILITETM КЛК 500
Як вже згадувалося вище, КЛК ми отримуємо з їжею, з м'ясом і молочними продуктами. Проте, сучасне вигодовування худоби, на жаль, не дає змоги отримати продукти з достатнім вмістом КЛК. В кращому випадку, в м’ясних та молочних продуктах можуть міститися лише «сліди» КЛК. Тому для полегшення процесу нормалізації маси тіла, особливо у людей з жировими відкладеннями в області талії (ожиріння по типу «яблуко»), а також для тих, хто прагне до красивої «рельєфності» фігури, варто звернути увагу на додатковий прийом КЛК.
КЛК 500 від NUTRILITETM є натуральним продуктом, отриманим із сафлорової олії, яку, як і всяку дієтичну добавку, потрібно приймати під час їжі, по 2 капсули 3 рази в день.
Поставивши собі за мету мати струнке тіло, майте на увазі, що ефект КЛК буде очевидним лише за умови щоденних повноцінних тренувань та харчування з достатнім вмістом білка, овочів та фруктів.
«Єдина краса, яку я знаюце здоров’я»,писав німецький поет Генріх Гейне. І він був правий, бо здоров’я варте найбільших зусиль.

image.thumbnail_not_available
Артикул 100280
Ціна1 749,83 грн

Оксана Скиталінська,
лікар-дієтолог, 
віце-президент Асоціації дієтологів України
Експерт NUTRILITE™