Білок для здорового життя

В нашому організмі постійно відбуваються процеси розпаду та оновлення – утворюються нові клітини, синтезуються гормони, ферменти, і для цього необхідний білок (протеїн), який складається із «будівельних блоків» – амінокислот. Для життя людини необхідно 20 амінокислот, 9 з яких організм синтезувати не може і вони повинні надходити із їжею. Тому їх і називають незамінними. Отримувати білок із їжею ми повинні щодня, оптимально – з кожним прийомом їжі, оскільки запасів білку, на відміну від жиру та вуглеводів, організм створювати не може. Для збалансованого раціону велике значення має білок рослинного походження.

Який протеїн нам потрібен?

Для нормальної роботи організму потрібен протеїн, у складі якого не просто 20 амінокислот, але вони входять до його складу у певних співвідношеннях. При дефіциті білка в їжі, організм змушений жертвувати власними білками для утворення нових клітин, в першу чергу, клітинами імунної системи, м’язів, печінки, ферментами, гормонами, що ще більше порушує обмін речовин.

Тому важливо, щоб у щоденному раціоні білок містив оптимальне співвідношення амінокислот, а саме 50-60 % білків тваринного походження і 50-40% – рослинного. Найкращими джерелами тваринного білка є яйця, молочні продукти, м’ясо, риба; рослинного – соя, бобові, гриби, крупи.

Переваги оновленої формули протеїнового порошку на рослинній основі NUTRILITE™

Протеїновий порошок NUTRILITE дає змогу отримувати високоякісний рослинний білок. Ця дієтична добавка складається з трьох рослинних джерел: протеїнів сої, пшениці та гороху. Протеїновий порошок на рослинній основі NUTRILITE™ зміцнює здоров’я, сприяє нормалізації ваги і має нейтральні смакові якості. Додавання рослинного білка до раціону запобігає побічним ефектам, характерним для вживання білків тваринного походження, оскільки він:

  1. містить всі 20 амінокислот у необхідному для здоров’я співвідношенні.
  2. зовсім не містить молочного цукру лактози, який присутній у молоці. Згідно статистики, майже 20% українців не переносять молочні продукти, оскільки мають дефіцит або повну відсутність ферменту лактази, яка розщеплює лактозу. З віком схильність до непереносимості молока зростає.
  3. містить сліди жиру та зовсім не містить холестерину, які присутні у білках тваринного походження. Це розширює можливості його вживання, у тому числі, для людей з хворобами порушеного обміну речовин, такими, як ожиріння, хвороби серця та судин, цукровий діабет та інші.

Який вплив протеїнового порошка NUTRILITE™ на організм?

Зміцнює здоров’я

Комбінація трьох рослинних протеїнів сприяє здоров’ю серця (особливо, якщо ним замінити інші джерела білку із вищим вмістом жирів у раціоні), позитивно впливає на імунітет, знижує ймовірність розвитку атеросклерозу, інфарктів, інсультів, гіпертонії, цукрового діабету 2 типу, запальних захворювань та передчасного старіння. Це зумовлено оптимальним амінокислотним складом, високою засвоюваністю дієтичної добавки та відсутністю насичених жирів і холестерину у складі. З віком виникає потреба у більшій кількості білка, але у меншій кількості продуктів тваринного походження. Вирішувати проблему допомагає рослинний білок. Амінокислоти використовуються організмом для побудови клітин – імунних, м’язевих, покращення роботи підшлункової залози та загального зміцнення організму.

Зберігає м’язи

Починаючи приблизно з 50-річного віку людина поступово втрачає м’язову масу, що веде до сповільнення обміну речовин, появи надмірної маси тіла та м’язової слабкості. За даними Journal of Nutrition за 2015 рік, між 50 і 60 роками м'язова сила знижується приблизно на 1,5% кожного року. Після 60 років, втрати можуть бути до 3% кожного року. Втрата м'язової маси і сили впливає на здатність рухатися і займатися повсякденною діяльністю. Додавання Протеїнового порошку до раціону сповільнює віковий розпад м’язів, сприяє їх збереженню.

Корисний при заняттях спортом

Фізично активні люди, які прагнуть натренувати красиве, струнке, «підсушене» тіло, вживаючи протеїновий порошок, мають змогу отримати якісні амінокислоти для розвитку м’язів, збільшити силу та витривалість.

Допомагає схуднути

Корисне поєднання амінокислот сприяє правильному схудненню, тобто втраті жиру і збереженню м’язів. Це відбувається за рахунок активізації білка лептину, який стимулює розпад жирів у жирових клітинах (адипоцитах). Соєвий протеїн має високу поглинальну здатність, завдяки чому, поглинає рідини і робить густим коктейль, який заповнює шлунок і тамує почуття голоду.

Допомагає печінці

Протеїновий порошок на рослинній основі NUTRILITE™ позитивно впливає на здоров’я печінки у людей зі стеатозом. Надлишок жиру в клітинах печінки, знижує їх здатність повноцінно виконувати свої функції з детоксикації. Одна з причин стеатозу – дефіцит амінокислоти метіоніну. Протеїновий порошок на рослинній основі NUTRILITE має високий вміст метіоніну і низьку калорійність.

В журналі Clinical & Investigative Medicine за 1989 рік повідомляється, що протеїн посилює імунний захист організму за рахунок високого вмісту амінокислоти цистеїну, яка необхідна для виробництва печінкою потужного антиоксиданту глутатіону.

Поєднання щоденних фізичних навантажень з харчуванням із зниженою калорійністю та включенням в раціон Протеїнового порошку на рослинній основі NUTRILITE, сприяє нормалізації обміну речовин. Нормалізуються важливі показники стану здоров’я: ІМТ (індекс маси тіла), ліпідограма (аналіз крові на холестерин), артеріальний тиск крові та інші.

Доповнення раціону вегетаріанців

Для людей, які не вживають білкових продуктів тваринного походження Протеїновий порошок на рослинній основі NUTRILITE™ дозволить одержати всі життєво необхідні амінокислоти, чим полегшить складання раціону та покращить його склад.

Кому не підходить Протеїновий порошок на рослинній основі NUTRILITE?

Людям з алергією на сою, пшеницю або горох не можна споживати цей продукт. Через наявність протеїну пшениці цей продукт не можна споживати людям, чутливим до клейковини (глютену). Жінкам, які мають схильність або страждають на рак грудей, не можна вживати великі дози ізофлавонів сої, 60-80 мг на день. Одна порція NUTRILITE™ Протеїнового порошку на рослинній основі містить від 8 до 25 мг ізофлавонів. Будь-яка жінка, в чиїй особистій або родинній історії хвороб зустрічається рак грудей, має проконсультуватися з лікарем перш, ніж вживати протеїни сої як дієтичну добавку.

Протеїновий порошок NUTRILITE урізноманітнює раціон високоякісним білком, знижує калорійність їжі. Він компактний та простий у приготуванні: ним можна замінити прийом їжі, швидко перекусити, приготувати багато смачних, низькокалорійних та корисних страв.

Одна 10-грамова порція NUTRILITE Протеїнового порошку на рослинній основі забезпечує 8 г високоякісного протеїну, що становить 10-15% добової потреби людини у протеїні.

Оксана Скиталінська,
лікар-дієтолог, 
віце-президент Асоціації дієтологів України
Експерт NUTRILITE™