Коензим Q 10

Девушка касается лица
  • Коензим Q 10 необхідний компонент раціону кожної людини для забезпечення її нормальної життєдіяльності та сповільнення процесів старіння.
  • Коензим Q 10 називають «вітаміном молодості», оскільки у молодому організмі Коензиму Q 10 виробляється на 50% більше, ніж у організмі людини старшого віку. Це означає, що для профілактики «хвороб старості» важливо збагачувати свій раціон Коензимом Q 10.
  • Рівень виробництва Коензиму Q 10 залежить від стану здоров’я людини: у здорових його більше, ніж у хворих. Низький рівень Коензиму Q 10 спостерігається у людей, які мають проблеми з серцево-судинною системою (атеросклероз, ішемічна хвороба серця, серцева недостатність), а особливо мало Коензиму Q 10 утворюється у людей з онкологічними захворюваннями.
  • Коензим Q 10 природнім шляхом збільшує виробництво енергії організмом: мітохондрії («енергетичні станції»), маленькі органели, які є складовою частиною кожної клітини, під впливом Коензиму Q 10 виробляють більше енергії (у вигляді сполуки АТФ), що використовується життєво важливими органами – серцем, печінкою. Як результат – покращується самопочуття, збільшується приплив сил, нормалізується робота всіх органів. Саме тому Коензим Q 10 допомагає протидіяти такому поширеному явищу, як синдром хронічної втоми.
  • Допомагає організму засвоювати енергію вуглеводів та жирів. Це означає, що при достатньому забезпеченні Коензимом Q 10, більша кількість вуглеводів та жирів «досягне» кожної клітини організму і у значно меншій кількості буде відкладена у вигляді жиру.
  • Коензим Q 10 має антиоксидантну та протиракову дію – нейтралізує пошкодження клітин вільними радикалами, підсилює дію вітаміну Е – одного із найсильніших антиоксидантів. Відомо, що при різноманітних запальних процесах та при онкологічних хворобах в організмі різко збільшується виробництво вільних радикалів, які ще більше пошкоджують клітини різних органів. Тому при запаленнях будь-якої локалізації, для профілактики ракових захворювань та для підвищення стійкості організму онкологічних хворих, збільшують надходження в організм Коензиму Q 10.
  • Сповільнює розвиток атеросклерозу. Це відбувається як завдяки зменшенню запалення внутрішньої стінки судин, на яку «налипають» атеросклеротичні «бляшки», так і за рахунок зменшення виробництва «поганого» холестерину. Ця властивість Коензиму Q 10 є важливою для профілактики серцево-судинних захворювань та нормалізації холестеринового обміну, тому людям, що мають схильність до атеросклерозу, дуже важливо, щоб Коензим Q 10 був невід’ємною частиною раціону.
  • Сприяє нормалізації обміну глюкози – підвищує чутливість тканин до глюкози, тим самим знижуючи рівень цукру у крові. Тому людям, які мають схильність до підвищення рівня цукру в крові, важливо звертати увагу на присутність у раціоні Коензиму Q 10.
  • Коензим Q 10 корисний у профілактиці пародонтозу – захворювання ясен, що супроводжується запаленням, інфікуванням та розхитуванням зубів. При достатньому насиченні організму Коензимом Q 10 покращується мікроциркуляція крові у тканинах пародонту, зменшуються запальні процеси.
  • Сповільнює старіння мозку. Доведено, що при нормальному обміні речовин у нейронах (нервових клітинах), інволюція (згасання) основних функцій мозку відбувається значно повільніше. Ця властивість є надзвичайно цінною у попередженні таких серйозних хвороб, як стареча деменція (хвороба Алцьгеймера), розсіяний склероз та хвороба Паркінсона.
  • Сприяє омолодженню шкіри за рахунок активації відновлення клітин. Чим старша людина, тим повільніше відновлюється шкіра, тим більше на її поверхні накопичується сухих клітин. Коензим Q 10 нормалізує обмін речовин у клітинах шкіри, що проявляється у вирівнюванні її поверхні, збільшенні гладкості та зменшенні сухості.

NUTRILITE Коензим Q 10, містить оптимальний вміст Коензиму Q 10, екстракти цитрусових та порошок спіруліни, що повною мірою підсилює його корисні властивості, а саме енергетичну, антиоксидантну та протизапальну.

Рекомендований до вживання людям із захворюваннями серця та судин (атеросклероз, ішемічна хвороба, серцева недостатність, під час лікування препаратами для зниження «поганого» холестерину, міокардитах, кардіодистрофіях і тд.), при зниженні загального тонусу та синдромі хронічної втоми, для відновлення організму після оперативних втручань, в якості нутрітивної (харчової) підтримки онкологічних пацієнтів, в комплексі заходів для профілактики хвороби Альцгеймера, нормалізації обміну речовин та покращення стану шкіри, а також у комплексній профілактиці старіння. Одна капсула NUTRILITE Коензим Q 10 містить 30 мг Коензиму Q 10, чим забезпечує організм необхідною денною нормою цієї цінної речовини. При різноманітних порушеннях роботи організму, потреба у Коензимі Q 10 може бути збільшена.

Оксана Скиталинская,
врач-диетолог,
вице-президент Ассоциации диетологов Украины


Узнайте также: