Здорова шкіра

Дівчина з гарною шкірою

Догляд за шкірою зсередини

Відомо, що зовнішній вигляд нашої шкіри є віддзеркаленням стану нашого здоров’я і результатом нашого способу життя і харчування. Доведено, що з кремами та сироватками у шкіру поступає лише 15% необхідних їй компонентів, інші 85% повинні живити її зсередини. Щоб максимально реалізувати всі можливості нашої шкіри та допомогти їй виглядати свіжою і здоровою у будь-якому віці, потрібно знати, чим «годувати» її зсередини.

Шкіра – дзеркало здоров’я

«У двадцять років кожен з нас має обличчя, дароване нам Богом; у сорок – обличчя, яке дало нам життя; у шістдесят – обличчя, яке ми заслужили», - писав Альберт Швейцер, лікар, лауреат Нобелівської премії.

Шкіра захищає, дихає, очищує, поглинає. Рік за роком змінюється наше зображення у дзеркалі. Тому, якщо наше харчування незбалансоване, результат «віддзеркалиться» і на стані шкіри. Звісно, такі зміни не відбуваються в один день: при тривалому хронічному дефіциті необхідних харчових речовин компенсаторні сили організму слабнуть, і з часом жодна реанімація шкіри пілінгами, ліфтингами та дорогою косметикою не в змозі буде повернути їй здорового вигляду.
Більше того, нездорове харчування може призвести і до серйозніших проблем: вугрового висипу, екземи, хронічних шкірних захворювань. Одним словом, яке харчування – така і шкіра.

План омолодження шкіри

Для того, щоб мати гарну, сяючу шкіру, потрібно здійснити наступне.

Дезінтоксикувати організм.
Для цього збільшити вміст клітковини за рахунок вживання овочів, фруктів та доповнення раціону Порошковою клітковиною або Сумішшю клітковини жувальними таблетками від TM NUTRILITE.

Нормалізувати мікрофлору кишечника. Мікроорганізми, які живуть у нашому кишечнику, виробляють токсини та алергени, зокрема алерген гістамін, який підвищує схильність до алергічних реакцій. Для цього з раціону виключають смажені, копчені продукти, солодощі, щодня вживають кисломолочні продукти – кефір, ацидофілін та овочі, багаті фітонцидами – часник, цибулю.

Беручи до уваги, що не всі люди однаково сприймають та перетравлюють часник та цибулю, ТМ NUTRILITE пропонує дієтичну добавку Часник, яка підходить практично всім.

Покращити роботу печінки. Рекомендовано виключити смажені страви та алкоголь, дотримуватися режиму харчування. Для попередження застою жовчі у жовчному міхурі слід доповнювати раціон продуктами, які покращують жовчовиділення – салатами із оливковою олією та лимонним соком або виноградним оцтом, яйця, зварені «нам’яко», чай з 10% вершками без цукру.

Знизити запальні та алергічні реакції. Для зменшення схильності до запалення рекомендовано вживання омега-3 жирних кислот, а також вітамінів С, А, Е, В5.

Їх можна знайти у збалансованих дієтичних добавках ТМ NUTRILITE: Комплекс Омега-3, Примула плюс, вітамін С плюс, вітамін Е із зародків пшениці, мультикаротин, В комплекс, Концентровані фрукти та овочі.

Нормалізувати стан нервової системи. Досягається за рахунок збагачення раціону магнієм, кальцієм та вітамінами групи В.
Ідеальним рішенням є MINERAL STICKS Магній у пакетиках-стіках, а також Кальцій Магній, В комплекс від ТМ NUTRILITE.

Відновити якісну структуру шкіри. Відомо, що здорова шкіра є невразливою до різноманітних негативних впливів, а це відбувається завдяки присутності у раціоні якісного протеїну (білка), вітамінів і мінералів.

NUTRILITE Протеїновий порошок, , DOUBLE X Полівітамінна мультимінеральна фітопоживна дієтична добавка та NUTRILITE DAILY допоможуть з успіхом справитись із цим завданням.

Яким повинен бути раціон для здорової шкіри?

Свіжа, гладка шкіра потребує вітамінів, мінералів, корисних жирів, повноцінних білків та чистої води. Детальніше про це.

Вітаміни для шкіри

У нашому раціоні щодня повинні бути присутніми вітаміни, які мають вплив на стан шкіри.

Вітамін А регенерує шкіру, згладжує дрібні зморшки. Має схильність накопичуватися у печінці, тому повинен поступати в організм з продуктами харчування.

Природні джерела: яйця, вершкове масло, незбиране молоко, риб’ячий жир.

Бета-каротин захищає від шкідливих впливів навколишнього середовища та сонячних променів. Підсилює свою дію у поєднанні з вітаміном Е.
Природні джерела: морква, броколі, зелені листові овочі, болгарський перець, гарбуз, помідори.

Вітамін Е, сильний антиоксидант, сповільнює старіння шкіри, оберігає волокна колагену, які є «каркасом» шкіри, від ушкоджень вільними радикалами.
Природні джерела: мигдаль, авокадо, оливкова олія, шпинат, пророслі зерна пшениці.

Вітамін D синтезується в шкірі за участю сонця. Враховуючи, що сонячні промені негативно впливають на шкіру, прискорюючи старіння, а також підвищуючи ризик виникнення різних захворювань шкіри, включаючи меланому (рак шкіри), необхідно дотримуватися розумного балансу: сонячні ванни приймати лише до 11 ранку і після 16 вечора.
Природні джерела: жирна риба, яйця, зернові, яловича печінка, молоко і кисломолочні продукти.

Вітамін С має протизапальну та детоксикаційну дію, захищає від шкідливого впливу сонця, сприяє утворенню білка колагену, який забезпечує шкірі пружність і попереджує її вікове «обвисання». Найкраще засвоюється вітамін L-форми, який міститься лише у натуральних продуктах.
Природні джерела: цитрусові, броколі, перець, чорна смородина, волоський горіх, шипшина, картопля. Найбагатшим джерелом вітаміну С є вишня ацерола.

Вітамін К запобігає утворенню темних кіл під очима.
Природні джерела: капуста, шпинат, крес-салат, більшість зелені.

Біотин ефективний при лущенні, свербінні шкіри та випадінні волосся.
Природні джерела: рис, банани, яйця і вівсянка.

Мінерали для шкіри

Цинк зменшує запалення, попереджує появу дерматиту, вугрів, гнійників, псоріазу, відновлює структуру шкіри
Природні джерела: устриці, пісна яловичина, молоко, мигдаль, арахіс, гарбузове насіння, зелені листові овочі.

Селен захищає клітини шкіри від УФ-випромінювання, сильний антиоксидант.
Природні джерела: крупи, насіння соняшника, дари моря, яйця, гриби, пшеничні висівки, помідори, часник.

Мідь і марганець необхідні для синтезу колагену, який робить шкіру пружною.
Природні джерела міді: печінка тріски, плоди шипшини, фундук, шоколад, м'ясо, молоко, риба, картопля, крупи, кукурудза, продукти моря, горіхи, гриби, шпинат, журавлина.
Природні джерела марганцю: житній хліб, пшеничні висівки, горох, буряк, помідори, чорниці.

Залізо і кальцій необхідні для відновлення шкіри, міцних нігтів і волосся.
Природні джерела заліза: пісне м'ясо, печінка, яблука, горіхи, гречана та вівсяна крупи, курага.
Природні джерела кальцію: насіння кунжуту, молоко, кисломолочні продукти, морська риба, зелені листові овочі, броколі, кольрабі, білокачанна капуста.

Кремній зміцнює клітини шкіри, волосся і нігтів, покращує синтез колагену і кератину.
Природні джерела: болгарський перець, білокачанна капуста, зелень, фрукти, овочі та коричневий рис.

Корисні жири для шкіри

Омега-3 жирні кислоти мають протизапальний ефект, протидіють пересиханню шкіри.
Природні джерела: жирна морська риба, насіння та олія льону, оливкова нерафінована олія.

Гама-ліноленова кислота має протизапальний ефект, покращує живлення клітин шкіри, утримує вологу в шкірі, забезпечує її гладкість.
Природні джерела: олія примули вечірньої, бурачника, спіруліна тощо.

Кон’югована лінолева кислота покращує живлення м’язів та забезпечує пружність шкіри.
Природні джерела: сафлорова олія.

Корисні протеїни для шкіри

Забезпечують відновлення шкіри, попереджують обвисання, сприяють доставці та засвоєнню вітамінів та мінералів.
Природні джерела: яйця, риба, нежирні птиця та м’ясо, молочні та кисломолочні продукти, горіхи, бобові, чечевиця, соя.

Вода

Вода допомагає клітинам доставляти живильні речовини та виводити токсини, що покращує вигляд шкіри.
Згідно рекомендацій департаменту харчування Гарвардського університету, нам бажано випити не менше 6 склянок води в день, і в загальному – 1,5 літри рідини, до якої входять чай, суп, молочні та кисломолочні напої, соки, компоти та інші напої.

Важливо знати

Шкіра належить до органів із повільними темпами відновлення – від 6 до 12 місяців. А це означає, що почавши комплексно піклуватися про свою шкіру сьогодні (і зовні, за допомогою якісних косметичних засобів, і зсередини, за допомогою усвідомленого харчування), з дня на день, ми спостерігатимемо приємні зміни, що супроводжуватимуться загальним покращенням здоров’я, підвищенням рівня енергії, гарним настроєм та гарантовано красивою шкірою.

Актуальними залишаються слова великого російського радянського поета Володимира Маяковського: «нема у світі прекрасніше одежі, ніж бронза мускулів та свіжість шкіри».

Догляд за шкірою зсередини від ТМ NUTRILITE

Його можна зробити максимально ефективним за допомогою високоякісних науково розроблених дієтичних добавок ТМ NUTRILITE, якими є:

Оксана Скиталінська,
лікар-дієтолог,
віце-президент Асоціації дієтологів України


Також дізнайтесь: