Спортивний чоловік біжить угору

Грамотне використання XS™ Sports Nutrition

Красиве підтягнуте тіло є символом здоров’я та хорошого самопочуття. І хоча всі ми різні за статурою та віком, але є універсальне правило для всіх: шлях до стрункого тіла лежить через збалансоване харчування та регулярні фізичні вправи. Швидше досягнути бажаного результату допомагають спортивні продукти.

Спортивні продукти та міфи навколо них

Багато років спортивне харчування вважалось виключно «чоловічою справою», продуктами для «качків», які виступали на подіумах. Причиною цього була перекручена інформація та міфи навколо спортивного харчування, яке називали «хімією» та «гормонами».

Насправді, сучасні спортивні продукти при поєднанні із правильним харчуванням та фізичною активністю реально допомагають досягнути стрункості і «виліпити» красиве тіло.

Спортивне харчування XS

Це лінійка продуктів, в яких не залишається ніяких зайвих, непотрібних для організму речовин — тільки поживні та біологічно цінні інгредієнти, наприклад, протеїн, вітаміни та мінерали.

Вони розроблені з урахуванням фізіологічних процесів, які відбуваються під час фізичних навантажень і є оптимальними для тих людей, які прагнуть схуднути і постійно підтримувати спортивну форму.

Спортивна лінійка XS та її призначення

Була розроблена з урахуванням всіх етапів фізичної активності: до занять (Pre-Workout Drink), під час (XS Напій з електролітами) та після (XS Гідролізований протеїн молочної сироватки та протеїнові батончики).

XS™ Pre-Workout Drink. Потрійний енергетичний комплекс

XS™ Pre-Workout Drink. Потрійний енергетичний комплекс забезпечує поживні речовини, необхідні під час фізичних вправ, які стають тим «пальним», що дає змогу якісно виконати всі вправи без відчуття виснаження. Містить 9 вітамінів і мінералів, креатин, амінокислоти з розгалуженими боковими ланцюгами, цукри і підсолоджувач. Тепер детальніше.

Три амінокислоти з розгалуженими боковими ланцюгами (валін, лейцин та ізолейцин, або скорочено ВСАА) миттєво засвоюються і відновлюють м’язи, запобігаючи їх мікроушкодженням, які виникають під час тренувань та спричинюють втому та виснаження.

Вітаміни групи В є кофакторами (посередниками) для вироблення енергії, тобто синтезу молекул АТФ (аденозинтрифосфату), яка є єдиним «пальним» для м’язів під час тренування.

Креатин необхідний для постійного забезпечення присутності молекул АТФ, оскільки є тією речовиною, з якої утворюється АТФ. Потреби в АТФ зростають в сотні разів під час фізичних навантажень, у порівнянні із станом спокою.

Дефіцит АТФ, який досить швидко наступає при високо інтенсивних тренуваннях, спричинює втому, веде до погіршення якості виконання вправ, менш ефективних результатів (м’язова сила, рельєф, «підсушування», схуднення, витривалість). Виснажливі тренування, без грамотної нутрітивної підтримки, є стресом для організму.

З віком, приблизно з 35 років синтез креатину в організмі падає, тому для підтримки хорошої фізичної форми у старшому віці креатин дає виражені позитивні результати, зокрема, і для здоров’я: нормалізує рівень холестерину, зміцнює серцевий м’яз, має протизапальну дію. Pre-Workout Drink має два смаки: лимону і лайму.

XS™ Напій з електролітами

XS™ Напій з електролітами містить суміш вуглеводів і п’яти електролітів. Розроблений для швидкого засвоєння води та електролітів, які втрачаються разом із потом під час фізичних навантажень. До електролітів належать натрій, хлор, калій, магній і кальцій, їх дефіцит погіршує якість занять та посилює втому та навантаження на серце.

Вживання напою під час тренувань покращує витривалість і допомагає тренуватися довше.

Екстракт гуарани багатий природнім кофеїном, який допомагає м’язовим клітинам швидше отримувати молекули АТФ для тренувань і є своєрідною «страховкою» від виснаження.

Оскільки при будь-яких фізичних навантаженнях збільшується виробництво вільних радикалів у клітинах, то для їхнього захисту у напої міститься природний антиоксидант кверцетин, отриманий із (квітів) софори японської Styphnolobium japonicum (L.).

Екстракт кореню макі підсилює захист клітин та прискорює відновлення, оскільки багатий унікальними жирними кислотами та амінокислотами.

XS™ Гідролізований протеїн молочної сироватки

XS™ Гідролізований протеїн молочної сироватки потрібний для швидкого відновлення м’язів після тренувань та запобігає утворенню жирової тканини. Гідролізований протеїн (білок) засвоюється організмом значно швидше, порівняно зі звичайним протеїном, наприклад, білковою стравою, оскільки процес гідролізації заощаджує час і зусилля організму на розщеплення довгих амінокислот, тобто міститься у готовому для використання вигляді. Одна порція забезпечує 29 г максимально очищеного високоякісного протеїну.

Порошок містить також комплекс вітамінів C і E для захисту клітин від оксидативного стресу (надмірної кількості вільних радикалів). Має шоколадний смак.

Протеїнові батончики XS™

Протеїнові батончики допомагають відновлювати та нарощувати м’язову масу після тренувань, оскільки забезпечують стабільне постачання швидко- і повільно засвоюваних протеїнів і таким чином весь час підтримують синтез протеїнів. Збагачені селеном, який сприяє захисту клітин від оксидативного стресу.

Розроблені згідно найновіших наукових рекомендацій: мають високий вміст протеїну та клітковини, не містять доданого цукру та жодних «порожніх» калорій, мають низький глікемічний індекс, тобто не дають «стрибків» рівня цукру в крові.
Протеїнові батончики — ультрасучасний продукт, пропонуються у зручному дорожньому форматі, завжди під рукою, незамінні відразу після закінчення тренувань або в якості перекусів.

Правило трьох зусиль для красивого тіла

Для досягнення здорового та стрункого тіла важливо слідувати трьом правилам, які
нероздільні між собою.

  1. Дотримуватися збалансованого харчування з великим вмістом овочів, ягід, повноцінних білкових страв та корисних жирів.
  2. Грамотно приймати спортивні продукти, які роблять процес досягнення та підтримання красивого тіла ефективним та приємним.
  3. Регулярно тренуватися і поєднувати аеробні (кардіо) та силові вправи для розвитку витривалості, підтримки здорового серця та міцних м’язів і кісток.

Лінійка спортивного харчування XS — це результат наукових розробок, втілений в смачних та ефективних продуктах, які покращують якість нашого життя.

Оксана Скиталінська,
лікар-дієтолог,
віце-президент Асоціації дієтологів України


Також дізнайтесь: